Grillezett csirkemell

házi szalonnával és friss zsályával"

Grillezett csirkemell

Adagok száma: 4
Elkészítési idő: 30 min
Nehézségi szint: Haladóknak

Hozzávalók

0,80 kg csirkemell filé
4 szelet házi szalonna
8 zsályalevél
12 szelet cukkini
12 szelet padlizsán
1 x piros paprika
1 x kaliforniai paprika
1,5 dl olívaolaj (extra szűz)
őrölt bors

Elkészítés

  • Mossuk és szárítsuk meg a húst, majd sózzuk meg enyhén. Helyezzük a zsályaleveleket a hússzeletek két oldalára, majd helyezzük a szeleteket a szalonnára. Mossuk és szárítsuk meg a zöldségeket, szedjük ki a magokat, de hagyjuk meg a paprika zöld szárát. Vágjuk kb. 1cm vastag (paprikánként kb. hat darab) szeletre. Ne sózzuk, illetve ne borsozzuk meg a zöldségeket, így azok nedvességtartalma és a szeletek formája megmarad.
  • Melegítsük elő a grillsütőt kb. 210°C hőmérsékletre (a hőfokszabályzó 5. beosztása), majd olívaolajjal történő átkenés után a hússzeleteket, illetve a zöldségeket helyezzük bele. Grillezzük oldalanként 7 percig.
  • Vegyük ki a zöldségeket, szórjuk meg ízlés szerint sóval, borssal, esetleg egy kis olívaolajjal.