Grillezett sertéstarja

grillezett kéksajtos csiperkegombával, bacon-be tekerve"

Grillezett sertéstarja

Adagok száma: 4
Elkészítési idő: 45 min
Nehézségi szint: Haladóknak

Hozzávalók

1 kg sertéstarja
12 ks csiperkegomba
0,15 kg kéksajt (Niva)
12 szelet bacon
1 ek tengeri só
¾ őrölt bors (keverék)
6 ek olívaolaj (extra szűz)
8 piros koktélparadicsom

Elkészítés

  • Mossuk és szárítsuk meg a csiperkegombákat, majd távolítsuk el a szárakat. Sózzuk meg a kalapokat, locsoljunk rá olívaolajat és töltsük meg kéksajttal, végül tekerjük be bacon-nel. Helyezzük a szobahőmérsékleten megszárított húst a (kb. 220°C hőmérsékleten - a hőfokszabályzó SEAR jelzésénél) előmelegített grillsütőbe; ne sózzuk, borsozzuk, illetve pácoljuk a steaket! Ne használjunk zsiradékot a grillsütőben; grillezzük a húst oldalanként kb. 7 percig (a grillezési idő a hússzeletek vastagságától függ).
  • Helyezzük a gombákat a grillsütőbe a hússal együtt, grillezzük olívaolajon, mindkét oldalával, de először a sajttal lefelé. Amint a sajt olvadni kezd, fordítsuk meg a gombákat. Vegyük ki a grillsütőből, helyezzük a munkalapra, majd sózzuk és szórjuk meg frissen őrölt borssal (a jobb zamat érdekében mindig frissen őrölt borsot használjunk).
  • Hagyjuk pihenni két percig, majd helyezzük tányérra. A koktélparadicsomokat süssük a grillen addig, míg a paradicsomok kirepednek. Díszítsük a tányért a paradicsomokkal, majd szolgáljuk fel az ételt pirított fehér baguette-tel.