Paradicsom és tök csatni
"
Adagok száma: 2
Elkészítési idő: 150 min
Nehézségi szint: könnyű
Alapanyag
| paradicsom |
| Hokaido tök |
| tört fokhagyma |
| gyömbér |
marék | mazsola |
csipet | só |
2 kanál | finom olaj |
Előkészületek
- A csatni nagyon finom kiegészítője a sajtoknak, grillezett húsoknak vagy csak egyszerűen a pirított kenyérnek. Szinte bármilyen gyümölcsből vagy zöldségből készíthető, édesre vagy csípősre. Az SP 8010 gyorsforralóban, a főző készlettel egy kicsit hosszabb az elkészítése (a program 2 órás), de a türelmének kitűnő és szaftos csatni lesz az eredménye.
- A kannába töltsön 3/4 liter vizet, az üvegből készült főzőedénybe tegye bele a felszeletelt paradicsomot (hájastól), valamint a kockákra vágott Hokaido tököt, adja hozzá a tört foghagymát, a finomra lereszelt gyömbért, a marék mazsolát, a csipet sőt és a 2 kanál finom olajat (olíva vagy tökolajat).
- A főzőedényt tegye a kannába és kapcsolja be a Chutney programot. Majd tálalja fel az egzotikus ételt.