Lazító forralt bor
Forralt bor"
Adagok száma: 4
Elkészítési idő: 50 min
Nehézségi szint: könnyű
Alapanyag
Alapanyagok | a kannába |
1 l | minőségi vörösbor |
héj 1 | narancsból (fehér rész nélkül) |
| citromfű, tördelt |
1 kanál | barna cukor |
5 db | cukorban eltett gyömbér |
2 kanál | gyömbér szirup |
Alapanyagok | a teaszitába |
10 db | kardamom mag |
5 db | szegfűszeg |
2 db | csillagánizs |
2 db | egész fahéj |
Előkészületek
- A kannába tegye bele a narancshéjat, a citromfüvet, a barna cukrot és a szirupot. Öntsön rá 1 l vörösbort.
- A kannába tegye bele a szitát a többi alapanyaggal.
- A HOT WINE (forralt bor) programmal 45 percig főzze.
- A forralt bort forrón szolgálja fel, egy karika naranccsal.