Grillezett steak borjúból

grillezett kukoricával és fokhagymás vajjal"

Grillezett steak borjúból

Adagok száma: 2
Elkészítési idő: 40 min
Nehézségi szint: közepes

Alapanyag

1 kgrövidkaraj borjúból
4 csőkukorica
1 eknagyszemű tengeri só
1 ekbors (keverék)
15 dkgvaj
2fokhagyma gerezd
1 dbfehér baguette

Előkészületek

  • Helyezzük a szobahőmérsékleten szárított húst a (kb. 220°C hőmérsékletre – a hőfokszabályzó SEAR jelzésén) előmelegített grillsütőre; ne sózzuk, ne borsozzuk, illetve ne pácoljuk a steak-et! Grillezzük oldalanként 5 percig (ez a közepes átsütésnek felel meg). Vegyük ki a húst, helyezzük a munkalapra, majd sózzuk, illetve szórjuk meg frissen őrölt borssal. Hagyjuk két percig pihenni, majd helyezzük tányérra.
 
  • Köretnek háromba tört kukoricacsövet grillezzünk meg olívaolajjal. Grillezés közben forgassuk a csöveket, utána pedig kenjük meg a csöveket vajjal és szórjuk meg sóval. Ugyanígy járjunk el a fokhagyma gerezdekkel is. Az elkészült ételt tálaljuk pirított fehér baguette-tel.