Pho vietnámi leves

"

Pho vietnámi leves

Adagok száma: 4
Elkészítési idő: 90 min
Nehézségi szint: közepes

Alapanyag

2 velős csont
500 g marhafarok
500 g marha lábszár
500 g fals vesepecsenye, comb vagy lapocka
80 g friss gyömbér
1 egész fahéj
1 nagyobb hagyma
2 vöröshagyma
5 csillagánizs
3 - 4 hüvely kardamom
csomó koriander
4 újhagyma
csomó perilla (kínai bazsalikom)
csomó mexikói koriander
csomag mungóbab csira
2 - 3 chili paprika, apróra szeletelve
4 adag rizs nudli
1 citrom ékekre vágva

Előkészületek

A lé készítése
1. A gyömbért vágja ketté, szeletelje fel, majd húskalapáccsal törje össze. A többi fűszerrel és a kettévágott hagymával dobja az edénybe, és szárazon pirítsa a FRY (sütés) programmal körülbelül 3 percig. A hagymát figyelje, amely süljön barnára. Szedje ki egy tányérra.
2. Az átlátszó léhez a csontot tegye az edénybe, öntsön rá hideg vizet, majd a FRY (sütés) programmal forralja fel a vizet. A vizet öntse le, a csontot mossa meg, majd a fentieket ismételje meg, a marhafarok hozzáadásával. Ha a víz színén sötét hab jelenik meg, akkor a fentieket még egyszer ismételje meg, a világos habot kanállal szedje ki.
3. A korábban megpirított fűszereket, a sót és a lábszárat is tegye bele az edénybe. Állítsa be a BROTH (leveslé) programot 90 percre. Végül még sóval és halszósszal ízesítse.

A leves készítése
A többi alapanyagot a felszolgálás előtt készítse el. A Pho levest mély tányérban szolgálja fel.
1. A zöldfűszereket vízzel öblítse le. A perillát a szárával együtt kell felhasználni (csak a fásabb részt vágja le, mint a spárgánál).
2. A megfőtt húst (lábszár, lapocka vagy comb) vékonyra szeletelje fel.
3. A tányérba tegye bele a mungóbab csirát, az apróra vágott mexikói koriandert, az csíkokra vágott újhagymát, valamint a vöröshagyma karikákat. Ízlés szerint még lehet csirát, koriandert és perillát hozzáadni. A leves ízét a citrom és a chili paprika emeli ki.
4. A nudlit 1 órán keresztül áztassa hideg vízben. 30 másodpercre egy nagyobb szitában tegye forrásban lévő vízbe, majd adagolja a tányérokba.
5. A nudlira tegye rá a hússzeleteket, szórja meg apróra vágott korianderrel, újhagymával és vöröshagyma karikákkal. Merőkanállal merje rá a forró levest és azonnal szolgálja fel.