CATLER VS 8010 VÁKUUMOS FÓLIAHEGESZTŐ - TIPPEK A HELYES HASZNÁLATHOZ

A frissesség, az állag és az illat minden élelmiszer esetében fontos kritérium. A vákuumos hegesztő kitűnően megbirkózik ezekkel a tulajdonságokkal. A készülék nem olcsó, néhány tízezer forintba kerül. Ha szeretné, hogy sokáig szolgálja Önt, akkor meg kell ismerkednie a vákuumozási alapokkal. Nem szabad megfelejtkezni az élelmiszerek megfelelő kezeléséről és a környezetvédelemről sem.

vakuovacka-320.jpgÁpolja és védje a készüléket

A vákuumos fóliahegesztő nem olcsó mulatság. Ha hosszú ideig kívánja használni, akkor a készüléket minden használat után tisztítsa meg (a használati útmutató szerint). A készüléket a használati útmutatóban leírtak szerint használja, előzze meg a készülék sérülését.
 

Figyelem a morzsákra, porra és folyadékokra


A levegő kiszivattyúzása közben elkerülhetetlen, hogy a rendszer ne szívjon be apró részecskéket, morzsákat stb. A folyadékokat a vákuumozás előtt fagyassza meg. Darált diófélék, liszt, zsemlemorzsa stb. fóliázása előtt az elszívó végére tegyen papír szalvétát, vagy kávéfőző papírszűrőt, így a szemcsék nem kerülnek a szívórendszerbe.


Legyen figyelemmel a környezetünkre, ne pazarolja a fóliát


Ügyeljen a fólia megfelelő méretére, a fóliát simítsa el. Amennyiben a fólia gyűrődik és hosszú, akkor készítsen újabb varratot az élelmiszerhez közelebb.
A fólia legyen 7 – 10 cm-rel nagyobb, mint az élelmiszer.  Így a megbontott fóliát még legalább 3-szor újból felhasználhatja (lesz elég anyag a hegesztéshez). Egy-egy varrathoz és a varrat levágásához kb. 2,5 - 3 cm-es fóliára van szükség.


Éles és hegyes élelmiszerek fóliázása


A száraz tészta vagy szárított gyümölcs szúró lehet. Az ilyen élelmiszereket csomagolja papír szalvétába és így fóliázza be.


Szilikagél zacskók


Általában kidobjuk, pedig kiválóan hasznosítható a vákuumos fóliázásban. Például szárított gyümölcsökkel vagy ruhával együtt lehet becsomagolni. Amellett, hogy elszívja a nedvességet, megvédi az élelmiszereket a penészgombák elszaporodásától is.


Törékeny és érzékeny élelmiszerek fóliázása


A puha gyümölcsöket a vákuumozás összenyomja. Az áfonyát, málnát, epret, húsgombócokat és más hasonló élelmiszereket a vákuumozás előtt fagyassza le. Így jobban megtartják az alakjukat, és nem ragadnak össze. A főzelékek és pürék vákuumozása során is legyen óvatos. A légbuborékokat a főzelékekből és pürékből a fagyasztás előtt „rázza ki”.


Precíz jelölés


A precíz jelöléssel megelőzhetők a hibák. A paradicsom leves helyett nem fog paradicsom pürét, a steak helyett nem fog sült húst kivenni a mélyhűtőből.


Porciózás és tárolás


A racionális vásárlás az egyik legjobb módja a takarékoskodásnak. A nagyobb csomagolások általában kedvezőbb áron vásárolhatók meg, a porciózást otthon is meg lehet oldani, amihez kiváló segítőtárs a vákuumos fóliahegesztő.