Vákuumos fóliahegesztő - új eszköz az élelmiszerek pazarlása ellen.

A vákuumos fóliahegesztő frissen tartja az alapanyagokat és a kész ételeket, megőrzi az ízeket és aromákat, valamint a hasznos tápanyagokat, olyan ételek és alapanyagok esetében is, amelyek hagyományos tárolással néhány nap alatt megromolnának, vagy használhatatlanná válnának. A vákuumos fóliahegesztő használatával Ön is rádöbbenhet arra, hogy egy egyszerű eszközzel megelőzhető a pazarlás, és a családi költségvetés is takarékosabbá tehető.

vakuovacka-320.jpgÉLELMISZEREK VÉDELME


Vákuumos fóliahegesztő elszívja a zacskóból a levegőt, így a vákuumban való tárolás lelassítja a mikroorganizmusok (baktériumok, penészgombák stb.) szaporodását, továbbá az étel nem szívja magába más ételek szagát. Az így tárolt élelmiszer 3-5-ször hosszabb ideig tárolható a hűtőszekrényben, mint a hagyományos módszerekkel.

 
Ennek ellenére sokan még napjainkban is kétségbe vonják a vákuumos fóliahegesztő reális kihasználhatóságát. Pedig minden olyan egyszer és ésszerű, magyarázza Pavel Šramota a CATLER termékmenedzsere: „A készülék sokoldalúságát figyelmen kívül hagyva, a készülék felhasználása nagy mértékben függ az alapanyagok vásárlási módjától is. Amennyiben több napra vagy egy hétre előre bevásárol, és a főzést a pillanatnyi ötletei befolyásolják, akkor kitűnően használható a vákuumos fóliahegesztő, például a húsok pácolásához, az aromás sajtok tárolásához, halak és húsok védelméhez. A fólia megakadályozza a kellemetlen szagok terjedését a hűtőszekrényben.  A nagyobb családok általában egyszerre nagyobb mennyiséget vásárolnak a különböző alapanyagokból, így kitűnő segítőtárs lehet a vákuumos fóliahegesztő az alapanyagok védelméhez és tárolásához. A készülék hozzájárul az alapanyagok és élelmiszerek helytakarékos tárolásához a hűtőszekrényben és a fagyasztóban is. A kész ételeket csak fel kell melegíteni a mikrohullámú sütőben. És ezek csak a vákuumos fóliahegesztő alapfunkciói. Nem elhanyagolható érv a készülék megvásárlása mellett a pazarlás csökkentése sem. Egy kis számolás után máris kifizetődőnek tűnik a készülék beszerzése”.


OTTHON ÉS SZABADSÁGON


A vákuumos fóliahegesztőt nem csak otthon, hanem például a szabadságon is kiválóan lehet használni. A horgászok ebben tárolhatják a kifogott halakat, a kertészkedők fóliába csomagolhatják a friss zöldségeket stb. A 12 V-os tápellátási lehetőségnek köszönhetően a készülék autóban, hajón vagy lakólkocsiban is használható.


A VÁKUUMOS KÉSZÜLÉK SPECIFIKUS FUNKCIÓI

 
A borkedvelők örömmel fogják használni a készüléket, amellyel ki lehet szivattyúzni a megkezdett borospalackból a lebegőt, így a bor nem romlik meg a következő fogyasztásig. A CATLER vákuumos fóliahegesztő speciális tartozéka segítségével az olajos és ecetes palackokból is ki lehet szivattyúzni a levegőt, így a palack tartalma semmit sem veszít az aromájából és ízéből. A légmentes palackban a folyadékok nem avasodnak meg és nem vesztik el az aromájukat.


CATLER VS 8010 VÁKUUMOS FÓLIAHEGESZTŐ

 
A CATLER vákuumos fóliahegesztővel biztonságosan lehet tárolni az élelmiszereket. Helyet takarít meg a hűtőszekrényben és fagyasztóban, a szabadságra úti csomagokat lehet vele készíteni. A vákuumos fóliahegesztőhöz egy levehető mérleg és kés is tartozik, így a tároláshoz minden tartozék rendelkezésére áll. A készülék további nagy előnye, hogy 12 V-ról és 230 V-ról is üzemeltethető, így útközben autó akkumulátorról is használható (pl. lakókocsiban vagy hajón), a mérleg tápellátásáról 2 db AA elem gondoskodik, így a mérleg is bárhol használható.

A készülék nem csak zacskókból és fólia tömlőkből tudja elszívni a levegőt, hanem a speciális tartozékkal palackokból is, védelmet nyújtva például a boroknak, olajoknak vagy ecetnek. Az elszívás csendes folyamat, 2 elszívási sebesség (normál / finom), valamint 2 elszívási üzemmód (száraz / nedves alapanyag) áll a rendelkezésére.


TIPP:

A készülékhez külön is lehet fólia tömlőt és zacskókat vásárolni, 20 - 30 cm szélességben. A fóliák kiváló minőségű anyagból készülnek, tartósak, erősek és az egészségre ártalmatlanok.  A fóliák nem eresztik át a nedvességet, antibakteriális tulajdonságúak és nem tartalmaznak BPA-t. A fóliában az élelmiszereket fagyasztani és mikrohullámú sütőben felmelegíteni is lehet. A fólia mosogatógépben is elmosogatható (az újabb felhasználáshoz, így környezetkímélő is). A levegőt speciális csatorna szívja ki a fóliából.