Grillezett hátszín

tengeri sóval és grillezett paprikával"

Grillezett hátszín

Adagok száma: 4
Elkészítési idő: 20 min
Nehézségi szint: Haladóknak

Hozzávalók

1 kg hátszín
1 ek tengeri só
1 ek bors (keverék)
4 dcl olívaolaj
10 dkg vaj
2 db kaliforniai paprika

Elkészítés

  • A 25 dkg-ra szelt steaket forgassuk meg olívaolajban, majd helyezzük a (kb. 230°C hőmérsékletre - a hőfokszabályzó SEAR jelzésén) előmelegített grillsütőbe; ne sózzuk, borsozzuk, illetve pácoljuk a steaket! A húsnak az előkészítés során szobahőmérsékletűnek kell lennie, ezért az elkészítés előtt legalább 5 órával vegyük ki a hűtőből.
  • Grillezzük oldalanként 5 percig (ez közepes átsütésnek felel meg). Helyezzük át a húst egy olívaolajjal átkent és 50°C hőmérsékletre előmelegített serpenyőbe, majd hagyjuk pihenni (pároljuk) öt percig.
  • A serpenyőből kivéve sózzuk meg, illetve szórjuk meg frissen őrölt borssal. A steak így puha és lédús lesz.
  • Köretként grillezzünk kaliforniai paprikát, melyet előtte félbevágunk és extra szűz olívaolajjal kenünk meg. Grillezés közben forgassuk meg a paprikákat.
  • Szolgáljunk fel mellé pirított fehér baguette-et, vagy sült burgonyát.