Grillezett steak borjúból
grillezett kukoricával és fokhagymás vajjal"
Adagok száma: 2
Elkészítési idő: 40 min
Nehézségi szint: közepes
Alapanyag
1 kg | rövidkaraj borjúból |
4 cső | kukorica |
1 ek | nagyszemű tengeri só |
1 ek | bors (keverék) |
15 dkg | vaj |
2 | fokhagyma gerezd |
1 db | fehér baguette |
Előkészületek
- Helyezzük a szobahőmérsékleten szárított húst a (kb. 220°C hőmérsékletre – a hőfokszabályzó SEAR jelzésén) előmelegített grillsütőre; ne sózzuk, ne borsozzuk, illetve ne pácoljuk a steak-et! Grillezzük oldalanként 5 percig (ez a közepes átsütésnek felel meg). Vegyük ki a húst, helyezzük a munkalapra, majd sózzuk, illetve szórjuk meg frissen őrölt borssal. Hagyjuk két percig pihenni, majd helyezzük tányérra.
- Köretnek háromba tört kukoricacsövet grillezzünk meg olívaolajjal. Grillezés közben forgassuk a csöveket, utána pedig kenjük meg a csöveket vajjal és szórjuk meg sóval. Ugyanígy járjunk el a fokhagyma gerezdekkel is. Az elkészült ételt tálaljuk pirított fehér baguette-tel.