Grillezett hátszín
tengeri sóval és grillezett paprikával"
Adagok száma: 4
Elkészítési idő: 20 min
Nehézségi szint: közepes
Alapanyag
1 kg | hátszín |
1 ek | tengeri só |
1 ek | bors (keverék) |
4 dcl | olívaolaj |
10 dkg | vaj |
2 db | kaliforniai paprika |
Előkészületek
- A 25 dkg-ra szelt steaket forgassuk meg olívaolajban, majd helyezzük a (kb. 230°C hőmérsékletre - a hőfokszabályzó SEAR jelzésén) előmelegített grillsütőbe; ne sózzuk, borsozzuk, illetve pácoljuk a steaket! A húsnak az előkészítés során szobahőmérsékletűnek kell lennie, ezért az elkészítés előtt legalább 5 órával vegyük ki a hűtőből.
- Grillezzük oldalanként 5 percig (ez közepes átsütésnek felel meg). Helyezzük át a húst egy olívaolajjal átkent és 50°C hőmérsékletre előmelegített serpenyőbe, majd hagyjuk pihenni (pároljuk) öt percig.
- A serpenyőből kivéve sózzuk meg, illetve szórjuk meg frissen őrölt borssal. A steak így puha és lédús lesz.
- Köretként grillezzünk kaliforniai paprikát, melyet előtte félbevágunk és extra szűz olívaolajjal kenünk meg. Grillezés közben forgassuk meg a paprikákat.
- Szolgáljunk fel mellé pirított fehér baguette-et, vagy sült burgonyát.