DMS Santoku Knife

Japán Santoku kés

DMS Santoku Knife

A japán Santoku kés az ázsiai konyhák alapfelszerelése. A Santoku japán kifejezés jelentése: „három használat” ugyanis használható húshoz, halhoz és zöldséghez is, olyan alapvető használati módokra, mint a vágás, a szeletelés és az aprítás.
Hosszúság 178/313 mm.

Előnyök DMS Santoku Knife

  • Elsősorban ázsiai konyhákban használják
  • Húsok, halak és zöldségek vágásához, szeleteléséhez az aprításához
  • 178/313 mm

Alaptulajdonságok

  • A damaszkuszi acélt kétféle technológiával állították elő: „öntéssel” és „kovácsolt hegesztéssel”.
  • Az öntéssel készült acél esetében agyag edényben megolvasztották az acélt, majd a kovácsmester receptúrája szerint különböző adalékanyagokat adagoltak hozzá. A kovácsolt hegesztéssel készült damaszkuszi acél ezzel szemben legalább kétféle acélból és más fémből, rétegezéssel készült.
  • A damaszkuszi acélkések több tíz vagy akár több száz rétegből is állhatnak. A magas széntartalmú és erős, valamint a lágy acél kombinációival az acél legjobb tulajdonságait lehet kihasználni.
  • A japán kovácsok zseniális és felülmúlhatatlan technológiák segítségével, a rugalmas és kemény acélok kombinálásával állították elő az egyedülálló tulajdonságokkal bíró, művészi szamurájkardokat.

Műszaki specifikáció

  • A DMS késcsalád pengéi 67 rétegből, VG2 lágy és VG10 kemény acélból, kovácsolt hegesztéssel készülnek. Ennek köszönhetően egyedülálló tulajdonságokkal rendelkeznek: extrém keménység, rugalmasság és hosszú élettartam.
  • A késeink alapanyagául szolgáló acélt a japán TAKEFU acélművek szállítják.
  • A kések fogantyúját KEBONY módszerrel juharfából készítjük. Ezt a szabadalmaztatott technológiát Norvégiában fejlesztették ki. A juharfa sejtszerkezetét káros anyagok és toxinok felhasználása nélkül megerősítjük, ami javítja a kemény fa prémium tulajdonságait és még jobban kihangsúlyozza a fa gazdag barna színét.

Damaszkuszi acélt

Damaszkuszi acélt

A DMS késcsalád pengéi 67 rétegből, VG2 lágy és VG10 kemény acélból, kovácsolt hegesztéssel készülnek.

Japán Santoku kés

Japán Santoku kés

A Santoku japán kifejezés jelentése: „három használat” ugyanis használható húshoz, halhoz és zöldséghez is, olyan alapvető használati módokra, mint a vágás, a szeletelés és az aprítás. 

Kések fogantyúját

Kések fogantyúját

A kések fogantyúját KEBONY módszerrel juharfából készítjük. Ezt a szabadalmaztatott technológiát Norvégiában fejlesztették ki. A juharfa sejtszerkezetét káros anyagok és toxinok felhasználása nélkül megerősítjük, ami javítja a kemény fa prémium tulajdonságait és még jobban kihangsúlyozza a fa gazdag barna színét.

Egyéb termékek

FacebookMegosztás a Facebook-on
Hol kapható?
FacebookMegosztás a Facebook-on
Hol kapható?