Marhahús Stroganoff módra
"
Adagok száma: 4-6
Elkészítési idő: 30 min
Nehézségi szint: közepes
Alapanyag
450 g | marhahús |
1 | hagyma |
1 | pohár tejföl |
2 | kanál liszt |
2 | szál petrezselyem zöldje |
2 | evőkanál paradicsom püré, só ízlés szerint |
Előkészületek
- A hagymát szeletelje fel. A húst 4 cm-es kockákra szeletelje. Az edénybe tegye bele a húst, fedél nélkül, majd kapcsolja be a FRY (sütés) programot. A húst minden oldalán pirítsa meg, a belseje maradjon szaftos. A húst szedje ki, majd az edénybe szórja bele a hagymát, és ezt is pirítsa meg.
- A húst tegye vissza az edénybe, keverje össze a hagymával, szórja rá a lisztet, és öntse rá a paradicsompürét valamint a tejfölt. Jól keverje össze. Tegye fel a fedelet és FRY (sütés) programot 10 percre kapcsolja be. Sütés közben keverje meg.
- Az edénybe szórjon sót és borsot (ízlés szerint), néhány babérlevelet, majd tegye vissza a fedelet és kapcsolja be a MULTI CHEF (egyedi beállítás) programot, állítson be 20 perc főzési időt és 100 °C-os hőmérsékletet.
- A Stroganoff módra elkészített húst főtt tésztával szolgálja fel, megszórhatja szezámmagokkal és aprított zöldfűszerekkel (ízlés szerint).